Местоположение
 
  • Държава:
  • Регион:
  • Област:
  • Община:
  • Селище:
  • в околностите на
 
 
 

Topli lapiКотката е ловец и изследовател по природа. И винаги търси потайни места, които да изследва, да играе в тях или да използва за укритие.
Предлаганите подобни занимавки в специализираните магазини обикновено са скъпи, доста по-прости като конфигурация, от изкуствени материали, заемащи много място и трудни за поправка.

Котешкият лабиринт, предлаган във Дом за приятели и домашни любимци „Топли лапи”, е привлекателна атракция за всеки наш четирикрак гост. Котките обожават да проучват тунелите на лабиринта и да се спотайват в него. А понякога го използват и за висока наблюдателна площадка.

Котешкият лабиринт е компактен, стабилен и много лек - все пак е направен само от празни кашони. Лесно може да се премести където и да е, да се транспортира, както и да се разглоби и сглоби по изцяло нов начин. Когато се наложи поправка, тя става бързо дори само с хартиено тиксо. Може да се подмени и кашон или да се добавят нови без да се промени драстично общата конструкция. 

При добро желание и малко сръчност всеки може да си сглоби подобен лабиринт в домашни условия по метода „Направи си сам” (Do it yourself- DIY).

Необходими са само няколко празни кашони. Най-лесно става с такива, които са еднакви по размер. Може да се направи и с различни по големина кашони, но тогава всеки отвор на ходовете и сглобките трябва да се прави по мярка от място.

Дъното и капакът на кашоните предварително се залепват- така сглобяването след това става по-лесно. За залепване може да се използва всякакво лепило на водна основа.

В страниците се изрязват отвори за ходовете на лабиринта. При еднакви кашони е важно отворите да са точно в средата на страницата, за да съвпаднат със съседните при сглобяване на лабиринта. Очертават се и се изрязват с шаблон.

Сглобките на кашоните са от бързи връзки тип „свинска опашка” и клечки с диаметър 4-6 мм и дължина 4-6 см. Ако съберете по-дебели клечки, лесно може да ги разцепите и на по-тънки. На всяка сглобка се слага по една клечка от двете й страни, за да може връзката да се стегне без да прокъса кашона. Използвайте сухи клечки -ако са сурови, след изсъхването си клечките се свиват и ще отхлабят сглобките - може дори да изпаднат.

Конфигурацията и ходовете на Котешкия лабиринт зависят само от фантазията на майстора. А и при завъртане на лабиринта, така че да легне на някоя от другите си страни, той автоматично става с нови ходове.

По желание допълнително може да украсите видимите страни на лабиринта с цветни апликации и рисунки.

Вашата котка със сигурност ще бъде много щастлива, ако й осигурите такава занимавка. Комбинирайте Котешкия лабиринт с Котешката кула- катерушка и този кът веднага ще се превърне в любимо място за целодневни игри и почивка, на Вашата котка.

Ако Котешкия лабиринт на Дом за приятели и домашни любимци „Топли лапи” Ви е харесал, но не можете да справите сами с изработката му, свържете се с нас и ние с удоволствие ще Ви го направиммммрррр.

 
  • Адрес: Дом за приятели и домашни любимци „Топли лапи”
  • Интернет: Да
  • web: http://www.strannik.bg/topli_lapi
  • Е-поща: box_2@abv.bg
  • GSM: +359885425671
 
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2643
Регистрирани потребители: 367